Osnovna stran Povratna inf. Išči Novosti            

VHO
Osnove CNC tehnologije CNC stroji CNC Program VHO Načrtovanje teh. procesa Orodje Literatura Kazalo vsebine Preveri znanje

 

[Under Construction]

Osnovna stran
Diagrami
Specifike VHO

Visoko hitrostna obdelava (VHO)

CNC tehnologija se razvija in na tem mestu bi še na kratko omenil Visoko Hitrostno Obdelavo (VHO) oz. HSC (High Speed Cutting).

To je obdelava pri zelo visokih rezalnih hitrostih (običajno preko 1000 m/min). Pri VHO obdelavi so krajši izdelovalni časi, boljša kvaliteta izdelka, in bistveno manjša cena izdelave. Primerjava konvencionalne obdelave z VHO obdelavo, pokaže zmanjšanje cene in časov za več kot 50% v korist VHO.

Glede na uporabnost VHO so lahko tudi ti stroji univerzalni, kar pomeni da omogočajo obdelavo trdih in mehkih materialov. Temperature obdelovanca so izredno nizke, ker se tudi do 95% ustvarjene toplote odvede z odrezkom.

a )   Mehki materiali:

Aluminij se obdeluje pri rezalni hitrosti 3000 m/min in pomik mize 20   

m/min.

      b )   Trdi materiali:

Obdelava trdih zahtevnih materialov za orodjarstvo od 48 HRC celo do 62 HRC. S sodobnimi stroji in orodji - materiali je ekonomska obdelava do 58 HRC.

 Za VHO trdih materialov pa so rezalne hitrosti 150 m/min in podajanje 0,05 mm/ vrtljaj, kar kaže na zahtevo po strojih, ki dosegajo vrtenje glave od 10.000 vrtljajev navzgor.

Hit Counter

Pošljite pošto na  Aleksandar Ðorovic z vprašanji oz. komentarji o spletni strani.
Obnovljeno: april 21, 2008